Juni 2016 - Creator
1510
single,single-post,postid-1510,single-format-link,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-1.7,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive

Juni 2016

 

big-3-saw

 

Lyckat projekt med SNA Europe

Vi har tillsammans med SNA Europe lyckats med ett utmanande produktutvecklingsprojekt där användare och design stått i fokus.

Projektet tog sitt avstamp med en kreativ workshop där marknad, produktion, design och utvecklingsavdelningen deltog från SNA. Ett koncept på projektstart som vi på Creator förordar då vi tillsammans snabbt skapar en målbild för alla intressenter i vår kunds organisation. Därefter arbetade vi på i ett hårt men välplanerat tempo för att kunna möta de satta lanseringsplanerna för nästa generations svensktillverkade handsågar.

Läs mer om SNA Europes nya handsågar under varumärket Bacho här.

resultat_primus2

Nya produkter med Primus

Vi har under vinter och vår varit involverade i flera produktutvecklingsprojekt tillsammans med Primus. Vi hittade en samarbetsform som fungerade väl för båda parter och resultatet är något som vi alla känner stolthet över. Förutom att kompetenta konstruktörer varit inblandade i våra gemensamma projekt har båda företagens duktiga designers och kompetenta prototypverkstäder haft en central roll för det lyckade resultatet.  I januari kommer de nya produkterna att lanseras, men med Primus tillåtelse visar vi bilder från deras Workbook i detta nyhetsbrev.

Hjälp gärna till och skapa en äventyrlig kokbok tillsammans med Primus. Ni kan bidra med era bästa recept för lägerelden här

Ny Mek&Designchef

Nybliven chef för mekanik och design på Creator är sedan 1 juni David Svadling. Han är långt ifrån okänd hos oss då han varit en uppskattad konstruktör och projektledare hos oss sedan 2012. David har dessförinnan en gedigen bakgrund som konsult och även flera år hos produktutvecklande företag som ABB och 3M.  Han har även hunnit med att hjälpa till och utveckla Högskolan Dalarna som universitetsadjunkt och programansvarig för Maskinteknik under en tid.  Trevlig stämning, musik och teater är något som förgyller Davids dagar och som givetvis spiller över till oss andra och gör oss glada.

Även om David jobbat som projektledare för flera stora projekt kommer han kombinera sitt chefsskap med konstruktionsarbete här hos oss. Det är en kombination som vi är glada över, dels för att han är en efterfrågad konstruktör, men också för att kombinationen linjechef/konstruktör borgar för ett bra fokus på utvecklingen av mek & design.

Som grädde på moset har vi även anställd Gustav Norstedt och Emil Norström samt tagit in Maneejarus Oudpin som praktikant.

 

 

Gustav är nybakad produktutvecklare från Luleås tekniska universitet, Emil är en erfaren prototyptekniker/konstruktör och Maneejarus är en rutinerad thailändsk ingenjör med 10 år från Autoliv, Maneejarus är på praktik för att hitta in på den svenska arbetsmarknaden.

Trevlig Sommar

Till er alla från oss alla på Creator

.