Creator – produktutveckling i världsklass

Creator är ett komplett produktutvecklingsföretag som sedan 1982 hjälper flera världsledande företag att utveckla nya produkter eller att förbättra och förfina sitt sortiment.

Det är i Vikmanshyttan i hjärtat av Dalarna som vår ledande produktutveckling pågår. Här finns inte bara vacker och inspirerande miljö. Här finns också ett lugn som gör att vi tillsammans kan koncentrera oss på dina möjligheter. Det ger mindre stress och mer kreativitet. En kombination som har visat sig väldigt framgångsrik.

Alla kompetenser samlade

Som ett resultat av en långsiktig strategi har vi alla våra kompetenser samlade under ett och samma tak och de samspelar optimalt för att produkten ska utvecklas till det bästa.

Vår produktutveckling omfattar därför elektronikkonstruktion, mekanikkonstruktion, industridesign, prototypframställning, modellframställning, visualisering, grafisk design och projektledning.

Produktkalkylen är viktig

Vi tar ansvar för hela produktutvecklingskedjan, vi hjälper dig att fokusera och tänka i nya banor och vi utmanar gärna konventioner för att främja kreativiteten – alltid med produktkalkylen för ögonen.

Det innebär ett omfattande samarbete med leverantörer, slutkunder, tillverkare och Creators ingenjörer och mekanikkonstruktörer. Vi är därför mycket angelägna om en god relation med dig som kund från dag ett i produktutvecklingen – något som också lönar sig då våra kunder återkommer med förfrågningar år efter år.

Världsledande varumärken anlitar oss

Vår unika produktutvecklingsmodell lämnar inte något åt slumpen – du kan tryggt förlita dig på att produkterna håller den prestanda du i din tur lovar dina kunder.

Genom åren har stora företag som IKEA, SCA, 3M, ABB, HIAB och CTEK kunnat överlämna förtroendet till oss med goda resultat. Men vi arbetar naturligtvis även gärna med mindre aktörer som behöver hjälp med sin produktutveckling.

Vi säkrar vår framtida utveckling

Folk undrar hur vi lyckas här i Vikmanshyttan. Hur vi om och om igen lyckas få hit kompetenta medarbetare och hur vi lyckas hålla oss i frontlinjen av produktutveckling, industridesign och högteknologi.

Kanske beror det på bygdens rika entreprenörstradition? Kanske beror det på den lugna och kreativa miljön? En sak är i alla fall säker, vi tar inget för givet utan satsar medvetet på en långsiktig kompetensförsörjning.