Produktutveckling i världsklass - Creator AB
28
page,page-id-28,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,select-theme-ver-1.7,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.4,vc_responsive
Kompetent produktutveckling & industridesign - Creator AB
Kompetent produktutveckling & industridesign - Creator AB

Skapa något unikt med oss

Produktutveckling i världsklass

Under åren har vi på Creator hjälpt stora företag som 3M, ABB, HIAB, CTEK och SCA att skapa lönsamma produkter som stärker varumärken. Självklart arbetar vi också med företag i mindre skala. En del av produkterna vi har utvecklat har gett dess ägare en unik position på världsmarknaden genom teknisk innovation och design. Se exempel på våra uppdragsgivares framgångsrika produkter, eller kontakta oss så berättar vi vad vi kan göra för er.

Stabilt och elegant på arbetsplatsen

På verkstäder, sjukhus eller i storkök behövs robusta redskap. Därför utvecklade vi för SCA, pappersdispensen Performance® som håller för den hårdhänta användingen i tuffa miljöer.

Nya generationens handsågar, ett strå vassare

Tillsammans med SNA Europe som förvaltar varumärket Bacho har vi utvecklat deras senaste generation handsågar.  Vi fick i uppdrag att designa och utforma ett ergonomiskt handtag i tre olika utföranden, samt att följa SNA:s  ERGO process. Resultatet blev ett ergonomsikt handtag utformat för professionell använding i tuffa miljöer med tilltalande design och hög igenkänningsfaktor.

Läs mer här.

big-3-saw

Designed by vår Prototypverkstad

En hel del av Creators produktutveckling sker på vår prototypverkstad, inte minst gäller det rörlig mekanik. Vår 1000 kvm stora prototypverkstad rymmer även arbetsplatser för ingenjörer, där dessa i nära samarbete med våra prototyptekniker kan hjälpa våra kunder med nytänkande produkter.

Ett exempel är Cibes SwingOn, som är en smart och säker hisslösning vi utvecklat tillsammans för att ge allmänheten en förbättrad tillgänglighet till gemensamma utrymmen. Många entréer inne i våra städer har 1-3 trappsteg och vetter direkt ut mot gatan. För de flesta människor är detta inget problem, men för en rullstolsburen är det ett hinder. Tack vare sin unika förmåga att lyfta, svänga, parkera och fälla ihop sig, löser Cibes SwingOn problemet, utan att blockera trottoaren för gångtrafikanter

SwingOn
CTEK CTX Battery Sense

Innovativ övervakning

Innovation är viktigt för alla företag, CTEK  ett världsledande batteriladdarföretag är inget undantag. På deras uppdrag och med deras patenterade algoritm för batteristatus utvecklade vi Battery Sense, som är en modern batteriövervakare med ultralåg energiförbrukning. Med hjälp av Bluetooth® och en mobilapp håller Battery Sense användaren informerad om när det är dags att ladda dennes fordonsbatteri.

 

Battery Sense är ett nytt sätt för fordonsägarna att ha direktkontakt med sitt batteri, det tycker vi är innovativt.

Expertis inom kabelbearbetning

För Pressmaster har vi bland annat utvecklat skaltänger för kablar. Det är attraktiva, ergonomiska handverktyg för yrkesmänniskor. Designstilen är unik för Pressmaster – en igenkänningsfaktor och kvalitetsstämpel.

Kompetent produktutveckling & industridesign - Creator AB
Kompetent produktutveckling & industridesign - Creator AB

Världsledande friskluftsfläkt för svetsare

3M:s fläktenhet för svetsare togs fram med säkerhet och arbetsmiljö i fokus. Med Adflo säkras tillgången på frisk luft för användaren av Speedglas® svetshjälm. Adflo har blivit en försäljningssuccé och en föregångare i branschen. Efterföljande kopior är det bästa kvittot på att produkten är en vinnare.

Kompetent produktutveckling & industridesign - Creator AB
Lyckad produktutveckling är alltid ett samarbete.
Uppdragsgivaren och specialister fungerade som viktiga partners under utvecklingen av Adflo.

”Sedan lanseringen för 13 år sedan har Adflo blivit
ett av världens populäraste andningsskydd”

Besök gärna 3M här.

Kompetent produktutveckling & industridesign - Creator AB

Trendsättare i kranbranschen

Tillsammans med Hiab utvecklade vi ett nytt styrdon för lastbilskranar. Förutom att förbättra ergonomin designade vi också donet för att klara påfrestningar från vatten, kyla och värme. XS Drive har blivit en stor global framgång för Hiab som nu är världsledande på sin marknad.

Revolutionerande design

När låg vikt väger tungt

Verktyget Ty-Rap® innebar en ergonomisk revolution för användarna och en stor framgång för Thomas & Betts. Det avancerade verktyget blev lättare, starkare och mer hållbart. Dessutom gjorde dess snabbhet och kapacitet succé. Ty-rap® är nu det bäst säljande verktyget på marknaden i sin kategori.

”Innovativ design och materialkonstruktion gör Ty-Rap®
till en perfekt lösning där prestanda verkligen spelar roll.”

Thomas & Betts, 2015

Kompetent produktutveckling & industridesign - Creator AB
Ty-rap® är snabbare, starkare och mer hållbar än sina föregångare. Det har gett Thomas & Betts en unik plats på marknaden.